Problematyka podejmowana w „Studiach Włocławskich” (2011–2018) - Werbiński, Ireneusz (Studia Włocławskie, 2019)
„Studia Włocławskie” są czasopismem wydawanym przez Teologiczne Towarzystwo Naukowe Wyższego Seminarium Duchownego we Włocławku. Ze względu na założony cel niniejszy artykuł ma charakter relacyjny. Taki jego charakter uzasadniony jest tym, że na temat Teologicznego Towarzystwa Naukowego WSD we Włocławku i na temat „Studiów Włocławskich” opublikowano już kilka poważnych artykułów naukowych oraz kilka znaczących recenzji. Niniejszy artykuł ograniczył się do przypomnienia tytułów artykułów i autorów recenzji, które dotąd się ukazały, a następnie autor przedstawił problematykę podejmowaną w „Studiach Włocławskich” (2011–2018), która dotychczas nie była omawiana.